Paul Harris

După ce și-a înființat cabinetul de avocatură în Chicago, Paul Harris a adunat mai mulți asociați de afaceri pentru a discuta ideea formării unei organizații pentru profesioniștii locali.

La 23 februarie 1905, Paul Harris, Gustavus Loehr, Silvester Schiele și Hiram Shorey s-au adunat la biroul lui Loehr din Camera 711 a Unity Building din centrul orașului Chicago. Aceasta a fost prima întâlnire a clubului Rotary.

De la stânga la dreapta: Silvester Schiele, Paul Harris, Hiram E. Shorey și Gustavus Loeher.

 

„Eram sigur că trebuie să fie mulți alți tineri care veniseră din ferme și sate mici să se stabilească în Chicago… De ce să nu-i adunăm împreună? Dacă alții tânjeau după prietenie așa cum eram eu, ceva ar ieși din asta.”

În februarie 1907, Harris a fost ales al treilea președinte al Clubului Rotary din Chicago, funcție pe care a deținut-o până în toamna anului 1908. Spre sfârșitul președinției clubului său, Paul Harris a lucrat pentru a extinde Rotary dincolo de Chicago. Unii membri ai clubului s-au împotrivit, nedorind să-și asume povara financiară suplimentară. Dar Harris a persistat și până în 1910 Rotary sa extins în alte câteva orașe mari din SUA.

Harris a murit la 27 ianuarie 1947 la Chicago, la vârsta de 78 de ani, după o boală prelungită.

Moartea sa a provocat o revărsare de contribuții din întreaga lume, iar numele său continuă să evoce pasiunea și sprijinul rotarienilor și prietenilor Rotary.

(sursa: Rotary.org)